
معاون رئیس جمهوری: باید روشهای سنتی مرمت را ارتقا دهیم

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علی اصغر مونسان روز دوشنبه در آیین پایانی اولین کارگاه آموزشی بین المللی مرمت و استحکام بخشی بناهای تاریخی در سالن مدرس وزارت اقتصاد و دارایی، اظهار کرد : بناهای تاریخی نیز به پایش دایمی در برابر لرزه خیزی نیاز دارند .
وی افزود: برای مرمت به مهندسان چند رشتهای مرتبط و تجربیات داخلی و جهانی نیاز داریم.
مونسان ادامه داد: مرمت ایدهآل در زمانه فعلی باید از سه منظر فنی، مطابقت با ضوابط تاریخی و اقتصادی مقبول باشد .
او گفت: امر مرمت امروز امری فرابخشی و فرارشتهای است و زمان آن گذشته که متخصصان مرمت تاریخی بگویند که ما تنها قادر به انجام مرمت هستیم. در این راستا باید از مهندسان ژئوتنیک، مهندسی سازه و مهندسان معمار کمک بگیرند تا مرمت متناسب با سازه یا بنا اتفاق بیافتد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی تاکید کرد: همانطور که بناهای جدید ما در تهران نظیر پلها و سازهها در برابر زلزله نیاز به مقاوم سازی جدی دارند در سازههای قدیمی و ابنیه تاریخی مرمت و استحکام بخشی بسیار پیچیدهتر است .
او گفت : برای مثال در مرمت پروژه مسجد شیخ لطف الله 200 تن بار کاشی روی گنبد آن قرارگرفته است که کار را دشوار و پیچیده کرده اما باید با بهرهگیری از سبکسازی مهندسی نوین کار مرمت آن را تسریع کرد.
وی یادآور شد: تکرار روشهای سنتی بدون بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین سازه و مهندسیهای روز امر قابل قبولی نیست و باید از تخصصهای چند رشتهای در انواع مهنسی سازه ژئوتنیک و سایر تکنولوژیهای روز بهره گرفت .
اولین کارگاه آموزشی بین المللی مرمت و استحکام بخشی بناهای تاریخی با حضور 13 تن از اعضای ایسکارسا ( نهاد فنی زیر مجموعه ایکوموس ) از تاریخ 28 تا 30 در تالار اجتماعات مدرس وزارت دارایی برگزار شد .
فراهنگ **1085**3079** 9053
انتهای پیام /*